Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015

Κανταϊφάκια με σοκολάτα ή κανταΐφι


Υλικά
½ κιλό κανταΐφι
250 γρ βούτυρο γάλακτος
250 γρ αμύγδαλο ή φιστίκι Αιγίνης

Για το σιρόπι
1 κιλό ζάχαρη
2 ποτήρια νερό

400 γρ κουβερτούρα υγείας για την επικάλυψη
2 κ σ ηλιέλαιο

Εκτέλεση
Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και αλείφουμε ένα μέτριο ταψί. Ξαίνουμε το κανταΐφι κ απλώνουμε σε ορθογώνιο σχήμα κατά μήκος ρίχνοντας το καβουρδισμένο αμύγδαλο ή φιστίκι. Τυλίγουμε σε μικρές μπουκίτσες κ τοποθετούμε σφιχτά σφιχτά στο ταψάκι μας. Ραντίζουμε με το λιωμένο βούτυρο κ ψήνουμε στους 180 για 45 λεπτά με 1 ώρα. Στο μεταξύ φτιάχνουμε το σιρόπι. Βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα μαζί με μερικά μοσχοκάρφια κ τα ξύλα  κανέλας .Μόλις αρχίσει να παίρνει βράση μετράμε 6 λεπτά κ ρίχνουμε μερικές σταγόνες λεμόνι. Το σιρόπι είναι έτοιμο ! Όταν βγάλουμε τα κανταΐφάκια ζεστά όπως είναι τα περιχύνουμε με το σιρόπι κ τα αφήνουμε να κρυώσουν. Τέλος τα βουτάμε στην λιωμένη κουβερτούρα (σε μπέν μαρί τη λιώνουμε  προσθέτοντας το ηλιέλαιο για να γυαλίσει) ,προσθέτουμε τρούφα σοκολάτα αν θέλουμε και τα τοποθετούμε σε καραμελόχαρτα.

Με τα ίδια υλικά και τις ίδιες δοσολογίες φτιάχνουμε κ το κανταΐφι πλάκα. Απλώς το στρώνουμε στο ταψί και στη μέση προσθέτουμε τη γέμιση

Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου