Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

Ζελέ φράουλας με γιαούρτι




Υλικά

2 συσκευασίες ζελέ φράουλας
4 ποτήρια νερό
1/4 ποτηριού ζάχαρη
250 γρ στραγγιστό γιαούρτι
φρέσκες φράουλες




Εκτέλεση

Ρίχνουμε τα 2 ποτήρια νερό και τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα. Τα ζεσταίνουμε μέχρι να διαλυθούν. Κατόπιν ρίχνουμε το ζελέ και αφού πάρει βράση  τα άλλα 2 ποτήρια νερό, παγωμένο κατά προτίμηση.Στο τέλος προσθέτουμε το γιαούρτι και το χτυπάμε  με το σύρμα για να ομογενοποιηθεί πλήρως.Καλό θα είναι το  μείγμα να είναι σε θερμοκρασία δωματίου όταν θα ρίχνουμε το γιαούρτι για να μη μας κάνει άσπρους κόμπους.Μοιράζουμε το μείγμα σε μπολ ή ποτήρια κ το βάζουμε στο ψυγείο.Όταν αρχίσει να παγώνει κόβουμε σε μικρά κομμάτια φρέσκες φράουλες κ τις μοιράζουμε στα μπολ. Η διαδικασία αυτή γίνεται τώρα για να διαμοιραστούν ομοιόμορφα οι φράουλες στο μπώλ κ όχι να ανέβουν στην επιφάνεια.Είναι ένα ελαφρύ και δροσερό, ανοιξιάτικο γλυκό μια και είναι η εποχή της φράουλας ....δοκιμάστε το!
Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου