Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

Τούρτα ανανά



Υλικά

Για το παντεσπάνι

5 αυγά
1 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι αλεύρι απ
1 βανίλια
1 κ γ μπέικιν

Για την κρέμα

2 ποτήρια γάλα
½ ποτήρι ζάχαρη
3 κ σ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κ σ κορν φλάουρ
1 αυγό
1 βανίλια
1 κ σ βούτυρο
1 κομπόστα ανανά

½ ποτήρι γάλα
1 κ σ κονιάκ

1 κουτί φυτική κρέμα γάλακτος


Εκτέλεση
Ρίχνουμε τα αυγά στον κάδο του μίξερ και τα χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα για 8 λεπτά κατόπιν ρίχνουμε κ τη ζάχαρη και χτυπάμε ακόμη 10 λεπτά. Είναι πολύ βασικό αυτό το χτύπημα για να μην κάτσει το μίγμα όταν ψήνεται. Στη συνέχεια ρίχνουμε τη βανίλια ,το μπέικιν κ το αλεύρι χαμηλώνοντας την ταχύτητα. Το τοποθετούμε σε ταψάκι 28 εκ και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για μισή ώρα.
Μόλις το βγάλουμε το παντεσπάνι  απ το φούρνο το αφήνουμε να κρυώσει κ το κόβουμε σε τρεις πάτους. Ανακατεύουμε  σε ένα μπολ το σιρόπι της κομπόστας με το γάλα και το κονιάκ και ραντίζουμε με αυτό τον πρώτο πάτο. Κατόπιν στρώνουμε την κρέμα την οποία φτιάχνουμε ως εξής : Βάζουμε 1 ½  ποτήρι από το γάλα στην κατσαρόλα να βράσει μαζί με τη ζάχαρη. Στο μεταξύ σε ένα μπολ ρίχνουμε το ½ ποτήρι γάλα  με το αυγό κ το ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη. Στη συνέχεια ρίχνουμε το αλεύρι και το κορν φλάουρ. Οταν το γάλα  φουσκώσει ρίχνουμε το μίγμα μας μέσα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα. Κατόπιν την κατεβάζουμε και ρίχνουμε τη βανίλια και το βούτυρο. Όταν η κρέμα κρυώσει ανακατεύουμε μέσα  σ’αυτήν κομμάτια ανανά. Στη συνέχεια ραντίζουμε και το δεύτερο πάτο και στρώνουμε πάλι την κρέμα. Τέλος ραντίζουμε κ τον τελευταίο πάτο. Γαρνίρουμε με τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος κ στολίζουμε με κομμάτια ανανά ή ακόμη κ καβουρδισμένο αμύγδαλο.

Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου