Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

Κουραμπιέδες με μαστίχα



Οι πιο τραγανοί και μυρωδάτοι κουραμπιέδες είναι οι «μαστιχένιοι»

Υλικά
1 πακέτο μαργαρίνη
1 πακέτο βούτυρο γάλακτος
80 γρ άχνη
1 βανίλια
1 σφηνάκι ούζο
1 κ γ μαστίχα τριμμένη με λίγη ζάχαρη
1 κ γ μπέικιν πάουντερ
1 ποτήρι αμύγδαλα χοντροκομμένα κ καβουρδισμένα
700-850 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μίξερ καλά τα δύο βούτυρα να αφρατέψουν . Στη συνέχεια ρίχνουμε την άχνη τη βανίλια,το ούζο ,τη μαστίχα,τα αμύγδαλα κ το μπέικιν.Έπειτα χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ κ ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι –μπορεί κ να μην το πάρει όλο-εξαρτάται από την ποιότητα του.-Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή κ να μην κολλάει στα χέρια. Πλάθουμε σε ό,τι σχήμα θέλουμε τους κουραμπιέδες μας με τα χέρια ή με κουπάτ κ τους ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 c για 25 με 30 λεπτά. Όταν τους βγάλουμε από το φούρνο τους τοποθετούμε σε λαδόκολλα και τους πασπαλίζουμε με λίγο ανθόνερο κ στη συνέχεια με άχνη. Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου