Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

Σοκολατένιος κορμός

Η συνταγή για το σοκολατένιο κορμό
είναι πολύ απλή και γρήγορη!Φτιάξτε την  αν θέλετε να απολαύσετε σοκολατένιο γλυκό εύκολα και χωρίς κόπο.
Στην ουσία πρόκειται για το γνωστό μωσαϊκό ψυγείου.

Υλικά
2 πακέτα μπισκότα πτι μπερ
1 βιτάμ σοφτ
1 ζαχαρούχο
1 φλ τσαγιού γάλα εβαπορέ
5 κ σ κακάο
1κ σ κονιάκ
Για το γλάσο
250 γρ κουβερτούρα
Μισό κουτί ζαχαρούχο
Λιώνουμε τη μαργαρίνη σ’ένα κατσαρολάκι .Στο μεταξύ θρυμματίζουμε τα μισά μπισκότα στο multi και τα υπόλοιπα τα σπάμε με τα χέρια μας έτσι ώστε να μείνουν κ χοντρά κομμάτια. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τα μπισκότα, το κακάο τη μαργαρίνη(αφού έχει κρυώσει λίγο), το ζαχαρούχο ,
το κονιάκ και αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μαζί .Στο τέλος προσθέτουμε το εβαπορέ. Στη συνέχεια παίρνουμε μια λαδόκολλα και πλάθουμε ένα μεγάλο μπαστούνι που-το βάζουμε στο ψυγείο για αρκετές ώρες. Όταν το βγάλουμε κόβουμε ένα μικρό κομμάτι και το ενώνουμε στο πλάι για να φαίνεται σαν κορμός δέντρου. Το καλύπτουμε με γλάσο σοκολάτας(σε μπεν μαρι λιώνουμε την κουβερτούρα και ρίχνουμε το ζαχαρούχο) και όταν κρυώσει το πασπαλίζουμε με άχνη.Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου