Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

Βασιλόπιττα (κέικ)



Υλικά
4 αβγά
1 πακέτο φαρινα
1 κ γ μπέικιν
1/2 ποτήρι γάλα
½ ποτήρι χυμό πορτοκάλι
1 πακέτο βούτυρο γάλακτος
1 βανίλα
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
½ φλυτζανι καρύδια  χοντροκομμένα
½ φλυτζάνι χουρμάδες
½ φλυτζάνι δαμάσκηνα
2 ποτήρια ζάχαρη

Για το γλάσο
300 γρ λευκή σοκολάτα
100 γρ γάλα εβαπορέ
Εκτέλεση

Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα για 10 λεπτά μέχρι να ασπρίσουν. Στη συνέχεια προσθέτουμε το βούτυρο -αφού πρώτα το έχουμε λιώσει κ το έχουμε αφήσει να κρυώσει-τη βανίλια ,το ξύσμα,το γάλα και το χυμό. Έπειτα το μπέικιν και το αλεύρι .Τέλος  αλευρώνουμε τα καρύδια ,τους χουρμάδες και τα δαμάσκηνα  σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε στο μίγμα. Το αλεύρωμα γίνεται για να διασκορπιστούν ομοιόμορφα στο κέικ. Βάζουμε το μίγμα  σε ένα ταψάκι με διάμετρο 28 εκ κ το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180c για μια περίπου ώρα. Η βασιλόπιτα είναι έτοιμη όταν το μαχαίρι μας βγαίνει στεγνό.Την αφήνουμε να κρυώσει κ την καλύπτουμε με γλάσο λευκής σοκολάτας(σε μπεν μαρί λιώνω τη σοκολάτα κ προσθέτω το γάλα).Με ρόδια μπορούμε να σχηματίσουμε το 2015!Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου